dijous, 8 de gener del 2009

Jo me la crec, i tu?

Hui ha sigut un dia un tant atípic, encara que últimament tots els dies ho són. Anit arribava tard a casa de la reunió-sopar del Bloc d'Alzira i, entre unes coses i altres, se'm feren les cinc quan aconseguia adormir-me. Este matí no tenia classes, així que he disfrutat dels plaers del llit fins quasi l'hora de dinar. Sí, reconec que hauré de fer-me a la idea de que açò no pot ser i posar-me les piles, que els examens estan ahí ja. Per la vesprada el meu fisioterapeuta també m'ha fet vore que també havia de fer-me a la idea de tornar a anar al gimnàs, ja que tinc l'esquena feta pols. Després ens n'hem anat la Jessy i jo a l'auditori de la Casa de la Cultura a l'acte de presentació a la Ribera de les ponències del Bloc per al proper Congrés Nacional.

D'estes ponències, sobretot de la ideològica, s'han dit moltes coses per part de gent que, o no se l'ha llegit, o simplement vol fer mal. On està la renúncia als símbols de la tradició fusteriana? On està el gir al centre? On està el blaverisme? On estan les ofrenes de noves glòries a Espanya? Són preguntes que llance a tots aquells que des d'uns llocs o altres han criticat la nova ponència ideològica del Bloc.

No vaig a entrar a debatre totes eixes ximpleries. Altres, com Pere Fuset, ho han fet molt millor que jo. De fet hui Albert Girona també ho ha deixat ben claret a la presentació de les ponències. El que sí que vull fer és llançar una pregunta a l'aire a tots els meus companys de partit... realment ens creguem la ponència? La masa social del partit se la creu?

Jo voldria creure que sí, que la majoria de militants ja han comprés que els nostres votants potencials són aquells que, com a la foto, pengen una o altra senyera, amb o sense blau, abans que penjar l'espanyola, i per tant que es pot ser valencianista utilitzant la simbologia que l'espanyolisme s'ha volgut apropiar en la història recent del País Valencià. També voldria creure que després de trenta anys pegant bacs ens hem adonat que cal ser un partit per als valencians, i no sols per als valencianistes, amb tot el que això comporta. Voldria creure que hem comprés que hem de ser un partit valencianista de caràcter progressista, i no al revés. Voldria creure que la gran majoria dels militants es creuen sincerament allò de la Nació Valenciana...

Gent, jo sóc optimista. Crec que la majoria dels qui formem esta gran família anomenada Bloc Nacionalista Valencià tenim un perfil progressista, d'estricta obediència valenciana i de respecte al conjunt de l'imaginari simbòlic dels valencians encara que, a sovint, ens costa eixir de l'armari. Que això es plasmara en forma de ponència ideològica era, sobretot, necessari, però també una mostra de valentia i una aposta arriscada (l'ortodoxia fusteriana ja veieu com ha tret les ungles de seguida) que de segur obtindrà els seus fruits si el conjunt dels militants, simpatitzants i amics del Bloc treballem de valent i ens fem a la idea (com jo amb això de tornar al gimnàs i als estudis) de que este, i no altre, és el camí per convertir-nos en el Partit, amb majúscules, dels valencians.

Bona nit!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Eii Jose/Rude xD

Benvingut a la blogosfera! ;) Te seguiré amb atenció. De segur que en els pròxims mesos tindràs molts temes interessants per a tractar (que l'actualitat ve carregadeta) jeje.

Salut!

Anònim ha dit...

Eiii.. Enhorabona per el teu blog. T'agregaré a amics. Ara a actualizar i així els teus seguidors mai es cansaràn.
Per cert. ¿Quan te ve bé per a que quedem per parlar? A mi me vendria de perles el divendres dia 16. Com te ve a tú?

Un abràs

Rosella ha dit...

molt bona reflexió i benvingut a la xarxa bloquera!

et seguiré segur..

una abraçada des de l'horta.
Rosella

Jose Beteta ha dit...

Per a tot aquell a qui li puga ser d'interés:

http://nocapencapcap.wordpress.com/2009/01/11/ponencia-i-simbols/

Un molt bon article d'Amadeu, amb el qual coincidisc al 100%

Pere Fuset ha dit...

Tinc poc costum de deixar comentaris malgrat que em llig bona part dels blogs valencianistes. Ací va la meua salutació i benvinguda a la xarxa.

Pere Fuset ha dit...

Tinc poc costum de deixar comentaris malgrat que em llig bona part dels blogs valencianistes. Ací va la meua salutació i benvinguda a la xarxa.